Izleti - Skiathos

Izleti - Skiathos

BRODOM OKO SKIATHOSA

Na izlet ćemo se uputiti brodom s kojeg se divimo ljepotama otoka Skiathosa i njegovoj bujnoj vegetaciji. Plovit ćemo pokraj modrih špilja, a zatim se zaustaviti na bijeloj šljunčanoj plaži Lalaria do koje je moguće doći samo brodom. Slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u ljepotama krajolika. Izlet nastavljamo obilaskom starog naselja Kastro koje je nekad bilo glavni grad Skiathosa. Prošetat ćemo kroz ruševine starog grada koji je bio naseljen sve do 1829. godine kada su otok razorili različiti osvajači. Slijedi stanka u ribarskom selu ispod planine Pelion gdje slobodno vrijeme možemo iskoristiti za ručak ili kupanje. Nastavljamo plovidbu uz plaže Agia Eleni, Banana, Ampelakia, Koukounaries, Maratha, Troulos, Agia Paraskevi, Kolios i Vromolimnos.

SKOPELOS I ALONISOS

Cjelodnevni izlet je idealna prilika za obilazak dva susjedna otoka – Skopelos i Alonisos. Izlet ćemo započeti u prijepodnevnim satima i otploviti do otoka Skopelosa gdje ćemo prošetati uskim slikovitim uličicama, te se upoznati s poviješću i tradicijom otoka. Nastavljamo plovidbu do otoka Alonisosa i luke Patitiri. Obilazimo stari grad koji se nalazi na vrhu uzvisine otkud se pruža prekrasan pogled na Egejsko more. Slobodno vrijeme možemo iskoristiti za ručak ili obilazak malenog, ali vrlo zanimljivog info centra Marina Park ili povijesnog muzeja o piratima i nekadašnjem životu starosjedioca. Može se posjetiti i crkvu Agia Paraskevi. U povratku plovimo uz zapadnu obalu Skopelosa uz poznatu crkvu iz filma Mamma Mia, a ako nam se posreći vidjet ćemo i dupine.

PUTEVIMA FILMA MAMMA MIA

Samu i Harryju je pred nosom pobjegao brodić. On je taj dan spreman da se upravo vi ukrcate na njega i uputite na lijep izlet po Skopelosu. Na izletu ćemo se izležavati, slušati vječne hitove grupe ABBA, možemo i zaplesati ili jednostavno uživati u plovidbi po mjestima gdje se snimao prvi dio filma Mamma Mia. Posjetit ćemo plaže Kastani, Panormos i Milia. Najveći obožavatelji tog kultnog filma moći će se autobusom prevesti na drugu stranu otoka do popularne crkvice Mamma Mia.

MOON & DANCE

Brodićem plovimo prema zapadu u večernjim satima. Sunce se polako skriva iza planine Pelion, a mi se sidrimo u malom ribarskom selu u podnožju. U samom zaljevu večeramo na plaži uz nježan zvuk grčke glazbe. Nakon večere, kad polete svi tanjuri, pozvani smo na ples. Ohrabruje nas nekoliko profesionalnih plesača, a i široki izbor pića. U kasnim satima na svjetlu mjesečine vraćamo se na Skiathos.

JEEP SAFARI

Skiathos je pun kontrasta. Dok je južna strana otoka vrlo dinamična, sjeverna je još uvijek prilično divlja i neistražena. Preporučujemo vam da kod našeg predstavnika iznajmite jeep i sami istražite otok. S druge strane, možete se svakodnevno pridružiti organiziranom izletu do skrivenih kutaka otoka. Iskusni vozač, ujedno i vodič, odvest će vas po najprašnijim cestama do najljepših panoramskih razgleda. Tokom dana zaustavljamo se na nekoliko plaža, a taverna na zelenom brežuljku nudi niz lokalnih specijaliteta. Skiathos nije baš Afrika, ali će vam biti zanimljivo vidjeti ovce, koze, zečeve i raznovrsne ptice.

CIJENE IZLETA I DOŽIVLJAJA

BRODOM OKO SKIATHOSA: € 25
SKOPELOS I ALONISOS: € 28
PUTEVIMA FILMA MAMMA MIA: € 28
MOON & DANCE (s večerom): € 45
JEEP SAFARI: € 69